Woonboerderij Casa

Biedt ondersteuning bij wonen en werk, op weg naar zelfstandigheid..

Begeleiding

Casa biedt pedagogische en psychosociale hulpverlening, ontspanningstherapie en maatschappelijk werk. Hierbij coachen wij naar een doel dat je hebt gesteld binnen jouw beperkingen en evt. daarbuiten. Iedereen heeft momenten dat het alleen niet lukt, dat je iemand nodig hebt die jou ondersteunt.

Bij psychische of sociale problemen kun je om begeleiding vragen, dit heet ook wel individuele begeleiding. Veelal wordt deze individuele begeleiding ingezet als verlengstuk op de behandeling van de psychiater of psycholoog. Een begeleidingsplan ligt in het verlengde van de doelen van de behandelaar en jouw wensen. Het gevolg van individuele begeleiding is vaak dat er minder bezoeken aan de psychiater nodig zijn en de ondersteuning daadwerkelijk op maat is met de situatie en er sneller resultaten waarneembaar zijn. Naast de indicatie kan er ook een indicatie voor “begeleiding in de groep” worden afgegeven”. Ook kun je bij ons wonen in een traject naar zelfstandigheid.

Wie vraagt de indicatie aan ?

Onze hulpverleners kunnen samen met jou een meldingsformulier invullen en deze vervolgens opsturen of samen langs brengen naar het sociale team in jouw wijk. Het gaat hierbij dan om begeleiding individueel, dagbesteding, huishoudelijke zorg of jeugdzorg. Zij zullen contact met je opnemen en er zal een keukentafel gesprek plaatsvinden, daarna zullen zij beslissen of je in aanmerking komt voor een wmo indicatie. Bedenk wel; behandeling is altijd voorliggend. ( behandeling in ziekenhuis, huisarts, psychiater) Tevens is een medische grondslag noodzakelijk. Grondslag is bepalend voor het soort zorg die u ontvangt. De grondslag kan zijn Somatisch (lichamelijk) of Psychiatrisch (geestelijk).

Wij geven u hierbij voorlichting en advies indien gewenst . Voor een indicatie geld wel een eigen bijdrage, afhankelijk van uw inkomen. U kunt dit zelf berekenen op de website van het Cak.

“Goede begeleiding, je kan gewoon jezelf zijn, ze kijken me er niet raar voor aan dat ik trans-gender ben, je krijgt veel zelfvertrouwen erdoor, vriendschappen ontstaan, er is altijd overdag begeleiding op de dagbesteding in de keuken, bij het klussen en op de vrachtwagen en in de avond is er altijd begeleiding bij Casa en achterwacht daarna. Goede mensen…” 

Lily ex Bewoner uitgestroomd in fase 4