Woonboerderij Casa

Biedt ondersteuning bij wonen en werk, op weg naar zelfstandigheid..

Inleiding en uitsluitingscriteria

 

Casa levert hulpverlening, in beginsel aan alle klanten. Er zijn echter situaties waarin wij kunnen besluiten de zorgvraag niet te accepteren of niet voortzetten.

Voorwaarde voor het wonen bij ons is een een intrinsieke motivatie naast een zinvolle dag invulling als school, (vrijwilligers)werk, stage of dagbesteding. Dit zal één van de eerste punten zijn waar aan gewerkt wordt. Een tweede voorwaarde is het door willen stromen naar zelfstandig wonen. Affiniteit met dieren is een pré. In overleg mag je een klein huisdier houden, dit geld niet voor een hond of kat omdat deze niet alleen thuis mag blijven. Wel mag een hond in overleg komen logeren op afspraak, mits de hond juist is opgevoed, met andere dieren kan en zindelijk is.

Helaas kan Casa niet iedereen hulp aanbieden:

1) wanneer de situatie rond de zorgvraag en/of de zorgvrager maakt dat de veiligheid van de zorgverleners en/ of de zorgvrager niet kan worden gegarandeerd.

• Totale desoriëntatie van tijd, plaats en persoon.

• Ernstige verslavingsproblematiek.

• Cliënten die ernstig psychotisch zijn.

• Cliënten met ernstige agressieproblematiek.

• Problemen in het schizoïde spectrum.

• Cliënten met een IQ lager dan 50. 

2) wanneer de situatie rond de zorgvraag en/of de zorgvrager dusdanig is dat wij onvoldoende kwaliteit en/of kwantiteit van zorg kunnen garanderen.

3) wanneer de cliënt eist dat wij afwijken van de geldende landelijke protocollen.

4) Tevens zullen cliënten die een niet toereikende (PGB) indicatie hebben worden verzocht om in gesprek te gaan alvorens de zorg te starten.

 

Ons kwaliteitshandboek is bedoeld voor het management en de medewerkers. Het doel van het kwaliteitshandboek is een constante en goede zorg en hulp te verlenen waarbij het welbevinden van de cliënten centraal staat. Het kwaliteitshandboek omschrijft de uniforme handelswijze en verwijst hierbij naar beleid, richtlijnen, protocollen en procedures. Cliëntveiligheid Module sluiten wij uit.

 

Wij zijn HKZ gecertificeerd volgens de norm Zorg en Welzijn.