Woonboerderij Casa

Biedt ondersteuning bij wonen en werk, op weg naar zelfstandigheid..

Voor wie

Het is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 17 tot 27 jaar (er zijn uitzonderingen) met verschillende problematieken, die bijvoorbeeld na een uit huis plaatsing een veilige plek nodig hebben en die nog niet zelfstandig kunnen wonen en begeleiding wensen op de weg er naar toe. De belangrijkste elementen die je nodig hebt om het traject te doen slagen is veiligheid en motivatie. Motivatie om een veilige toekomst op te bouwen waarin jij de belangrijke persoon bent die recht heeft op een fijne plek in de maatschappij.

Wonen bij Casa is een traject naar zelfstandigheid. We leven hier op een woonboerderij met dieren in en om het huis. Hier is ruimte en rust en creëer je jouw eigen stukje veiligheid binnen het huis samen met andere bewoners. Je deelt de verantwoording met elkaar. De woning ligt aan een natuurgebied/park waar je wandelingen met de dieren en andere bewoners kunt maken, wat bijdraagt aan een gezondere levensstijl.

Wij vinden het belangrijk dat je weet wat je eet en gezonde voeding is essentieel voor een betere ontwikkeling. Bij het wonen vergoeden wij gezonde voeding via een lijst die we samen bijhouden. Alleen biologisch varkensvlees word vergoed, dit omdat varkens zeer intelligente dieren zijn met een hoog bewustzijns niveau en die veel stress ervaren en veel stress hormonen aanmaken door de omstandigheden waar zij in leven, mede door de antibiotica en andere zaken in het varkensvlees is dit ons beleid.. Wij hopen de jongeren mee te geven dat er ook een keuze gemaakt kan worden voor biologisch of beter leven vlees. Elke bewoner heeft zijn eigen vaste kook dag met aandacht voor voeding. De aandacht hiervoor komt voort uit de gedachten van wat voeding voor invloed heeft op onze gemoedstoestand en welke invloeden je beter niet kunt stimuleren.

Verschillende ontwikkelingspunten komen aan de orde en verschillen per jongere. Voorbeelden zijn:

❤Een dagstructuur opbouwen

❤Je eigen kamer overzichtelijk en schoon houden

❤Je geldzaken op orde krijgen

❤Sociale vaardigheden en persoonlijkheidsontwikkeling

❤Gezamenlijk en zelfstandig een huishouden runnen

❤Gezonde voeding en creatief koken

❤Creatieve ontwikkeling

❤Veilig voelen bij jezelf

❤Onderzoeken wat jouw kwaliteiten zijn en daarmee verder ontwikkelen